Masa jajowa płynna pasteryzowana BASSO to synonim najwyższej jakości i naturalności. Dostarczana w wygodnej formie płynnej, gotowa do użycia masa jajowa jest idealnym rozwiązaniem dla zakładów gastronomicznych, piekarni i przemysłu spożywczego, które cenią sobie nie tylko wygodę, ale także niezmienną jakość i smak świeżych jaj. Dzięki delikatnemu procesowi pasteryzacji, masa jajowa BASSO zachowuje wszystkie odżywcze i smakowe walory świeżych jaj, zapewniając doskonałe rezultaty w każdym zastosowaniu.

Produkty i usługi:
Produkcja:
Jaja w proszku
Żółtko w proszku
Białko w proszku
Białko w proszku wysokopieniste
Albumina – odcukrzone białko w proszku wysokopieniste
Masa jajowa płynna pasteryzowana
Białko płynne pasteryzowane
Żółtko płynne pasteryzowane
Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Rolno – Spożywczego Basso Sp. z o.o. istnieje od 1991 r. Basso to firma prywatna w całości oparta na polskim kapitale. Na bazie wieloletnich i bogatych doświadczeń oraz kompleksowej wiedzy dotyczącej branży jajczarskiej w 1997 r. stworzyliśmy Zakład Przetwórstwa Jaj, który do dziś jest zlokalizowany w Gołkowicach Dolnych.